ANAOKULU

Boğaziçi koleji Anaokulu ve Okul öncesi eğitimimizin temel amacı çocuklarımızı ilkokula hazırlarken, zihinsel, bedensel, ve duygusal gelişimlerini desteklemek aynı zamanda kendine güvenen, empati kurabilen, kendisini ifade edebilen, saygılı ve hoşgörülü, çözüm odaklı bireyler yetiştirmektir.

Okulumuzda alanında uzman öğretmenlerimiz tarafından High Scope Reggio Emilia, Waldorf, Montessori gibi birçok eğitim modelinin sonuçlarından yola çıkarak, öğrenme deneyimleri karşılıklı iletişim sağlanarak ve görüş bildirerek eğitimimizle ilgili planlamalarımız yapılmaktadır. Bu sayede çocukların hayatlarına ışık tutarak akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Sürecimiz içerisinde çocukların mutluluğunu ve ilgi alanlarını ön planda tutularak hem eğlencenin hem de öğrenmenin gerçekleştiği oyun temelli öğrenme modeline de eğitimimiz açısından çok önem vermekteyiz.

Eğitimimiz süresince çocukları ilköğretime hazırlarken paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve işbirliği içinde çalışmayı, araştırmayı öğrenirler. Çocukların kendi bireysel öğrenme hızlarını dikkate alarak sanat, müzik, hareket ile öğrendiklerini keşfederek, deneyimleyerek, yaşantılarını zenginleştirmelerine katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz.

Anaokulu programımız, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi desteğiyle sürdürülmektedir. Tecrübeli anaokulu öğretmenlerimiz, branş öğretmenlerimiz ve yardımcı öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimizi akademik hayatın temelini oluşturacak ilkokul programımıza hazırlamaktayız.

Boğaziçi Çocukları;

• Kendilerini İfade edebildikleri mutlu bir ortamda eğitim alırlar
  • Okulumuzun en önemli eğitim basamağı olan oyunla öğrenirler
  • Her çocuğun kendi öğrenme hızı, bireysel özellikleri, yetenekleri ve etkinlikler esnasında keyif almaları bizim için önemlidir
  • Temiz ve hijyen kurallarına uygun bir ortamda sağlıklı bir gün geçirirler
  • Temiz ve uygun boyutlarda tuvalet ve lavabolar kullanırlar
  • Koridorlarda 24 saat aktif güvenlik kameraları ve güvenlik birimimizle korunurlar
  • Güvenli servis hizmetleri ile ulaşım imkânlarını sağlarlar
  • Kahvaltı, öğlen yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere büyüme ve gelişmeleri için kalorileri hesaplanarak gerekli hijyen koşulları sağlanmış öğünleri tüketirler.