REHBERLİK

Boğaziçi koleji rehberlik ve psikolojik danışmanlık servisi olarak öğrencilerimizin bireysel, duygusal, sosyal ve akademik açıdan ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olan  çalışmalara önem vermekteyiz. Okulumuzda Öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmaya yardımcı olan çalışmalar yürütülmektedir. Bunlara örnek olarak; verimli ders çalışma teknikleri uygulamaları, ders çalışma programlarının hazırlanması ve kontrolü, sınav kaygısını kontrol etmeye yönelik çalışmalar ile gerekli durumlarda uygulanan çeşitli rehberlik envanterleri örnek verilebilir. Sınav grubu öğrencilerimiz için ise mevcut sınavın tanıtımının yanında Motivasyon ve stres yönetimi ile zaman yönetimi eğitimleri  öğrencilerimize sunulmaktadır.

Aynı zamanda süreç içerisinde öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda doğru alan seçimi yapmalarına yardımcı olmaktayız. yapılan Doğru alan seçimleriyle gerçekleştirilen isabetli mesleki yönlendirmeler, temel ilkelerimiz arasında yer almaktadır. Ve ayrıca öğrencilerimizin bireysel  gelişimleri açısından Öz güven ve olumlu benlik algısı geliştirmelerinin yanı sıra, sorun çözme ve etkili iletişim becerilerini edinip gerekli durumlarda kullanmalarında etkin rol oynamaktayız. Sürecin sağlıklı  işlemesinde ihtiyaç halinde zaman zaman siz değerli velilerimiz ile işbirliği yapmaya da  önem vermekteyiz.

REHBERLİK > İLKELERİMİZ

◦ Gizlilik
◦ Gönüllülük
◦ Süreklilik
◦ Kişi haklarına saygı
◦ Güven
◦ Bireyin değerliliği
◦ Bireyin Özerkliği
◦ İşbirliği

Okulumuzda bulunan rehberlik ve psikolojik danışma servisine ihtiyaç duyduğunuz her konuda başvurabilirsiniz. Bu konuların bazıları;

◦ Kimseye anlatamadığınız fakat birileriyle paylaşmak gerekliliği hissettiğiniz duygu ve düşünceleriniz olduğuna inanıyorsanız,
◦ Günlük hayatta karşılaştığınız problemlerle baş etmek için ihtiyaç duyulan becerileri kazanmanın yollarını öğrenmek istiyorsanız,
◦ LGS, YKS  diğer sınavlar hakkında bilgi almak istiyorsanız,
◦ Ders çalışma alışkanlıklarının nasıl olduğunu öğrenmek istiyorsanız,
◦ Başarısızlık nedenlerinizi anlamak istiyorsanız,
◦ Çekingenim. Biraz daha girişken olmak istiyorum diyorsanız,
◦ Toplum karşısında konuşmaktan çekiniyorsanız,
◦ Moraliniz bozuk, aklınız karışık ve bu nedenle biriyle konuşmak istiyorsanız,
◦ Sınav kaygısı yaşıyorsanız,
◦ Okula ve ortama uygum sağlamakta zorluk yaşıyorsanız,
◦ Arkadaşlık ilişkilerinde problem yaşıyorsanız,
◦ Kendinize uygun bir arkadaş bulamıyorsanız,
◦ Aile içinde problem yaşıyor ve bu konuda biriyle konuşmak istiyorsanız,
◦ Hedef belirlemede ve meslek seçiminde destek istiyorsanız,
◦ Karar vermede zorluk yaşıyorsanız, karar verme yöntemlerini öğrenmek istiyorsanız,
◦ Zamanı etkili şekilde nasıl kullanacağınızı öğrenmek istiyorsanız,
◦ Özgüveninizi geliştirmek istiyorsanız,
◦ Problem çözme yöntemlerini öğrenmek istiyorsanız,
◦ Öfkeli ve öfkenizi yönetme becerisini geliştirmek istiyorsanız,
◦ Başkasına paylaşamadığınız sorunlarınız varsa,
◦ Kendinizi geliştirmek, gerçekleştirmek ve ihtiyaç duyduğunuz konularda, ihtiyaç duyduğunuz anda görüşmek için rehberlik servisine başvurabilirsiniz.