Uzaktan Eğitim Süreci Online Ders Yönergesi

BOĞAZİÇİ KOLEJİ UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ-ONLİNE DERS YÖNERGESİ

1.Uzaktan eğitim süresince  yüz yüze eğitim esnasında sınıflarda geçerli olan kurallar online derslerde  de geçerlidir. (ekrana öğretmenin izni olmaksızın müdahale etmemek, ders esnasında not tutmak, izinsiz söz almamak vb.)

2.Öğrencimiz derslerine K12net üzerinden Microsoft Teams uygulaması yoluyla kendi kullanıcı adı ve şifresi ile oturum açarak katılım göstermelidir. Aksi takdirde öğrenci ders esnasında lobiye düşebilmekte, derse katılım gösterememektedir.

3.Öğrencimizin derse katılımı dersin ilk 5 dakikasına kadar gerçekleşmezse velisine derse katılım göstermediğine dair bilgilendirme yapılmaktadır. .

4.Öğrencimiz  ders saatinden 5 dakika önce  ders için gerekli  kitap, doküman vb. materyallerini  hazır bulundurmalıdır.

5.Öğrencimizin online eğitimde kullanmakta olduğumuz K12net  ile entegre  Microsoft Teams  programını  laptop, masaüstü bilgisayar ya da tabletine yüklemiş olması gerekmektedir.

6.Öğrencimizin online derse girmeden önce kullanmakta olduğu laptop, masaüstü bilgisayar, tabletin kamera ve mikrofonunun açık olup olmadığının kontrol etmesi, ders sırasında kameranın mutlaka açık olması, öğretmenin öğrencinin mikrofonunu açmasını istediği hallerde  mikrofonun derslere aktif katılımın sağlanması ve verimlilik için   öğrenci tarafından açılması gerekmektedir.

7.Öğrencilerimizin dersler esnasında sisteme kendi ad ve soyadları ile katılım sağlamaları zorunludur.

8. Öğrencilerimiz dersin verimliliğini etkileyecek, düzeni bozacak sohbetlerden kaçınmalıdır.

9.Öğrencilerimiz, gerçekleştirilen derslerden sonra öğretmenlerimiz tarafından verilen ödevleri tam olarak yapmakla yükümlüdür. Ödevlere yönelik veri bildirimleri öğrencilere sözlü olarak ve sisteme bildiri girişi şeklinde sağlanmaktadır.

10.Verilen ödevler öğretmen tarafından belirtilmiş olan tarihler arasında yapılmalı, K12  sistemine yüklenmeli ya da öğretmen tarafından belirlenmiş başka bir yolla( mail, whatsapp  vb. ) iletilmelidir.

11. Öğrencimizin İlan edilmiş tarih ve saatlerde online gerçekleştirilen deneme sınavlarına katılımı zorunludur. Katılımın gerçekleşmediği durumlarda velimiz bilgilendirilmektedir.

12.Öğrenci ve velimizin K12 sistemini, SMS ve duyuruları düzenli olarak kontrol etmesi süreçten azami verim elde etmemiz için önemlidir.

Etiketler: onlineders, yönerge